IndigoResonance
Kayıtlı Kullanıcı
Kısa cevap: Önce hangi hesap olduğunu ayır. Resmî Metin2 TR hesabıysa şifre sıfırlama artık Gameforge üzerinden yapılır — metin2.com.tr adresi Gameforge'a yönleniyor. PvP server hesabıysa Gameforge'un bununla hiçbir ilgisi yoktur; kurtarma yalnızca o serverın kendi sitesinden ya da Discord'undan yapılır. Yanlış kapıyı çalmak, insanların en çok vakit kaybettiği yer.
Nasıl anlarsın: oyunu indirdiğin yer neresiyse hesabın oradadır. Bir PvP serverın launcher'ını indirdiysen o hesap Gameforge'da yoktur ve Gameforge sana yardımcı olamaz.
Sıra önemli. Çoğu kişi yanlış sırayla yaptığı için hesabı geri alamıyor.
metin2.com.tr açılmıyor, site kapandı mı?
Site kapanmadı; adres Gameforge'a yönleniyor. Resmî TR hesabı artık Gameforge hesap sistemine bağlı. Yönlendirmeyi 13 Eylül 2026'da kontrol ettik.
PvP serverdaki hesabımı Gameforge kurtarabilir mi?
Hayır. PvP serverlar Gameforge'dan bağımsızdır. O hesabın tek sahibi server yönetimidir.
E-postama da erişemiyorum, ne olacak?
Önce e-posta sağlayıcının kurtarma sürecini tamamla. O bitmeden oyun hesabında kalıcı çözüm olmaz.
Hesabım banlandı mı yoksa çalındı mı, nasıl anlarım?
Giriş ekranındaki mesaj ayırır: ban/askı mesajı ayrı, "kullanıcı adı veya şifre hatalı" ayrıdır. Ban itirazı ve hesap kurtarma iki farklı süreçtir, karıştırma.
Adresler ve yönlendirmeler 13 Eylül 2026'da kontrol edildi. Bir adım sende farklı çalıştıysa konuya yaz, rehberi güncelleyelim — bu sayfa topluluk düzeltmeleriyle güncel tutuluyor.
1. Adım: Hangi hesap?
| Hesap tipi | Nereden kurtarılır | Kimse yardım edemezse |
|---|---|---|
| Resmî Metin2 TR (Gameforge) | Gameforge hesap sistemi — giriş ekranındaki şifre sıfırlama | support.gameforge.com (Türkçe destek mevcut) |
| PvP / özel server | Serverın kendi web paneli, Discord'u veya destek formu | Server sahibi/yetkilisi — başka merci yok |
Nasıl anlarsın: oyunu indirdiğin yer neresiyse hesabın oradadır. Bir PvP serverın launcher'ını indirdiysen o hesap Gameforge'da yoktur ve Gameforge sana yardımcı olamaz.
2. Adım: Şifre sıfırlama işe yaramıyorsa sırayla bunları kontrol et
- Doğru e-postayı mı yazıyorsun? Hesabı açarken kullandığın e-posta ile şu an kullandığın farklı olabilir. Eski adreslerini dene.
- Sıfırlama e-postası spam'e mi düştü? Gmail'de "Tümü", "Spam" ve "Tanıtımlar" sekmelerine bak.
- Kullanıcı adı mı e-posta mı isteniyor? İkisi farklıdır; alanın hangisini istediğine dikkat et.
- Klavye düzeni ve Caps Lock. Türkçe/İngilizce klavyede i/ı ve I/İ farkı çok şifre yakar.
- İki adımlı doğrulama (2FA) açık mı? Telefonu değiştirdiysen doğrulama uygulaman sıfırlanmış olabilir. Yedek kodların varsa şimdi kullan.
- Tarayıcı. Gizli sekmede dene; eklentiler ve eski çerezler giriş ekranını bozabiliyor.
- VPN / farklı IP. Alışılmadık ülkeden giriş bazı sistemlerde ek doğrulama tetikler. VPN'i kapatıp dene.
- Hesap askıya alınmış olabilir. "Şifre yanlış" ile "hesap kapalı" farklı şeylerdir; ekrandaki mesajı harfiyen oku.
3. Adım: Hesap çalındıysa — ilk 15 dakika
Sıra önemli. Çoğu kişi yanlış sırayla yaptığı için hesabı geri alamıyor.
- Önce e-posta hesabını kurtar. Oyun hesabı e-postadan sıfırlanır; e-posta hâlâ saldırıdaysa oyun hesabını geri almannın anlamı yok.
- E-posta şifresini değiştir, açık oturumları kapat, 2FA aç.
- Oyun hesabının şifresini sıfırla.
- Kanıtları topla: hesap açılış tarihi, ilk karakter adı, son satın alma kaydı/dekont, kayıtlı e-posta, varsa eski ekran görüntüleri. Destek bunları ister.
- Destek talebini aç — resmîyse support.gameforge.com, PvP serverse serverın kendi kanalı.
- Aynı şifreyi kullandığın diğer hesapları da değiştir.
4. Adım: Kesinlikle yapma
- "Hesap kurtarıyorum" diyen üçüncü kişilere bilgi verme. Bu, hem burada hem dışarıda bilinen bir dolandırıcılık kalıbıdır. Gerçek kurtarma yalnızca hesabın ait olduğu yerden yapılır.
- Şifreni kimseye yazma. Ne yetkiliye, ne "yetkili" diyene. Gerçek destek asla şifre istemez.
- Sahte giriş sayfalarına dikkat. Adres çubuğundaki alan adını harf harf oku; benzer yazılmış sahte alan adları en yaygın hesap çalma yöntemidir.
- "Yang/won karşılığı kurtarma" teklifini kabul etme. Sonu ikinci bir kayıpla bitiyor.
Sıkça sorulanlar
metin2.com.tr açılmıyor, site kapandı mı?
Site kapanmadı; adres Gameforge'a yönleniyor. Resmî TR hesabı artık Gameforge hesap sistemine bağlı. Yönlendirmeyi 13 Eylül 2026'da kontrol ettik.
PvP serverdaki hesabımı Gameforge kurtarabilir mi?
Hayır. PvP serverlar Gameforge'dan bağımsızdır. O hesabın tek sahibi server yönetimidir.
E-postama da erişemiyorum, ne olacak?
Önce e-posta sağlayıcının kurtarma sürecini tamamla. O bitmeden oyun hesabında kalıcı çözüm olmaz.
Hesabım banlandı mı yoksa çalındı mı, nasıl anlarım?
Giriş ekranındaki mesaj ayırır: ban/askı mesajı ayrı, "kullanıcı adı veya şifre hatalı" ayrıdır. Ban itirazı ve hesap kurtarma iki farklı süreçtir, karıştırma.
Adresler ve yönlendirmeler 13 Eylül 2026'da kontrol edildi. Bir adım sende farklı çalıştıysa konuya yaz, rehberi güncelleyelim — bu sayfa topluluk düzeltmeleriyle güncel tutuluyor.
Moderatör tarafında düzenlendi: